modzielna przekąska, ale nie tylko. Przepisy wegańskie często łączą je na przykład z komosą ryżową, czy makaronem z soczewicy. Takie połączenie to rewelacyjny obiad, który jest nie tylko energetyczny i zdrowy, ale też smaczny. Warto więc od czasu do czasu po niego sięgnąć.
Czego nie jedzą weganie?
Kuchnia wegańska jest bardzo restrykcyjna, jeśli chodzi o stosowane produkty. W zupełności wyklucza ona zarówno mięsa, jak i inne produkty, które uzyskuje się właśnie od zwierząt. I dotyczy to również serów, twarogów, miodu, czy jajek. Nie oznacza to jednak, że przepisy wegańskie są nudne. Wręcz przeciwnie, podobnie jak przepisy wegetariańskie stanowią niezwykle barwną paletę kompozycji, które są i smaczne i zdrowe. Orzechy, rośliny strączkowe, owoce, warzywa - dzięki nim można naprawdę zdrowo jeść.
Kuchnia wegańska to najzdrowsza kuchnia jaką
Przepisy wegetariańskie, jak również przepisy wegańskie, nie są wcale takim trudnym do codziennego zastosowania systemem żywienia. Wdrażając się w tą dietę krok po kroku można odnieść wrażenie, że jemy nie tylko smacznie, ale też sycąco. Ważne, aby wytrwać w tym postanowieniu chociaż kilka pierwszych dni. Kuchnia wegańska to najzdrowsza kuchnia, jaką możemy sobie zafundować. Rośliny dostarczają najwięcej składników odżywczych i witamin, gdyż są pierwsze w łańcuchu pokarmowym. Zwłaszcza zarodki i kiełki są bogate w wiele witamin.